Marco Aviso

Marco Aviso

I'm A Work In Progress…

archatlas:

Floating in Nature

The Sansheng Exhibition Center by

INUCE

is located in the South bank of Fuzhou‘s river Min, with a unique view over the water up to the city‘s new CBD skyline. The design combines characteristic elements of the Chinese courtyard house with aesthetic and dynamic qualities of Min River‘s waters: Built literally atop a large water surface, the building seems to be orbiting on two levels around a central water fountain, constituting a double storeyed courtyard. The visitor enters the building using a processional path over the water, and follows a predetermined track around the courtyard in a single concentrical movement. He thus passes by all areas until he reaches the endpoint of this journey at the roof top viewing terrace.

Images and text via + via

DROP A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *